Home
Welkom
Geschenken
Opdrachten
Cursussen
Workshops
Exposities
Contact
Workshops 2018 - 2019
Werken met abstracte vlakken.
In deze workshop gaan we op stap met abstracte vlakken en gaan deze verwerken in stuk voor stuk mooie kunstwerkjes. Geleidelijk aan wordt de workshop opgebouwd en zo komen we tot verrassende resultaten. Kennis van kalligrafie is niet noodzakelijk.
Zaterdag 15 september 2018
Flapjes en mapjes.
In deze creatieve workshop gaan we eenvoudige opbergmappen maken om papieren leuker in op te bergen. Elke map kan ook simpel omgebouwd worden tot een originele wenskaart. Kennis van kalligrafie is niet noodzakelijk.
Zaterdag 29 september 2018
Boekjes binden en zo.
Een creatieve workshop waar we prachtige resultaten zullen bekomen van leuke boekjes. Toffe boekjes om nadien te gebruiken voor speciale gelegenheden. Of een leuk boekje als boodschappenlijstje of to do boekjes. Keuze voor iedereen!
Zaterdag 13 oktober 2018
Slanke kapitaaltjes.
We maken ontwerpen met slanke kapitaaltjes (cfr. Lieve Van Kerckhove) binnen een bepaalde lijnstructuur. Deze workshop kan door iedereen gevolgd worden. Ook diegenen die nog niet vertrouwd zijn met de wetten en regels van de kapitalen (hoofdletters). Je zal merken dat je deze slanke kapitaaltjes in de toekomst voortdurend zal gebruiken.
Zaterdag 17 november 2018
In de voetsporen van Sam Cannon.
De Engelse kunstenaar en illustrator Sam Cannon maakt prachtige werken. In deze workshop gaan we ons verdiepen in zijn specifieke stijl. De werkjes die we zullen maken, worden op kaartmodel gemaakt, zodat ze nadien steeds te gebruiken zijn. Sam Cannon heeft een zeer eigen stijl en werkt vaak met aquarelverf. Hierbij worden dan nog lettertjes geplaatst om tot prachtige eindwerkjes te komen.
Zaterdag 12 januari 2019
Back to basis en future.
Met potlood en papier en met redispennen gaan we aan de slag. We starten met de beginselen van de humanistische kleine lettertjes. Maar al snel zullen we deze een gedaanteverwisseling laten maken met behulp van een redispen. Door met de letters te spelen en schaduwen aan te brengen brengen deze een verrassend effect.
Zaterdag 9 februari 2019
De geschilderde letters van Adolf Bernd.
De werken van Adolf Bernd zijn een inspiratiebron voor het maken van kalligrafiewerken. Zeer typisch zijn de achtergronden en letters in aquarelverf. Ook de geometrische kleurvlakken en het harmonisch samengaan van de vele kleuren. We starten zeer eenvoudig en brengen zo steeds elementen en technieken erbij om uiteindelijk een mooie combinatie te verkrijgen in de stijl van Adolf Bernd. Voor deze workshop is geen voorkennis nodig van kalligrafie.
Zaterdag 23 maart 2019
Meer met Neuland.
De letters volgens Rudolf Koch. Zeer mooie, robuuste hoofdletters, waarbij de mogelijkheden enorm zijn om ze in toepassingen te gebruiken. We maken ook variaties op deze letters en gaan creatief aan de slag met dit alfabet. Dit is een nieuwe cursus met de Neulandletters. (!)
Er is geen voorkennis nodig van kalligrafie.
Zaterdag 27 april 2019
Hoe inschrijven voor deze workshops?
De lessen gaan door in Brasserie “’t Hulsenhof”, Vlierbesstraat 27, 2200 Noorderwijk
van 10 uur tot 16 uur.
De prijs per workshop bedraagt 30 €.
Inschrijven kan via mail: info@muzehofke.be of telefonisch op het nummer: 014/26.37.28 of GSM nummer: 0494/41.73.30
De inschrijving is pas geldig na het storten van een voorschot van 10 € op het nummer:
BE 52 7775 9414 7409 met vermelding van jouw naam en de workshop. De overige 20 € wordt tijdens de workshop betaald.
Gelieve voor 1 juli 2018 het voorschot te storten, anders wordt de reservelijst aangesproken.
 
Een voorschot wordt niet terugbetaald, tenzij er iemand van de reservelijst kan komen of je zelf voor vervanging kan zorgen.
Bij onvoldoende inschrijvingen kan de geplande cursus/workshop verschoven worden naar andere data of worden geannuleerd. Bij annulering wordt het voorschot terugbetaald.
Design by Wim Huynen