Home
Welkom
Geschenken
Opdrachten
Cursussen
Workshops
Exposities
Contact
Workshops 2023 - 2024
Letterspel
In deze workshop gaan we aan de slag met letters in het groot en deze keer niet geschreven of getekend, maar zelf in elkaar geknutseld en verwerkt tot industriële schoonheden of landelijke woorden aan de muur.
Voor deze workshop is enkel de zin om te knutselen belangrijk.
Zaterdag 9 september 2023
Draadsculpturen
Tijdens deze workshop leer je onder begeleiding hoe je met behulp van ijzerdraad de meest prachtige creaties kan maken. Van kleine figuren tot grote kunstwerken, alles is mogelijk. Je gaat aan de slag met ijzerdraad en je leert hoe je deze kan vormen. Met verschillende technieken zullen we samen de geboorte van jouw creatie kunnen opvolgen.
Zaterdag 30 september 2023
De wondere wereld van mixed media
Tijdens deze workshop leer je verschillende technieken om te werken met verschillende materialen zoals verf, stof, papier en een combinatie hiervan. Je zult leren hoe je deze technieken kunt combineren om prachtige kunstwerken te creëren. Eigenlijk ben je dus nergens aan gebonden en kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan. Het is een leuke creatieve vorm, waarin vele technieken elkaar ontmoeten. Het is letterlijk een mix van materialen en media.
Zaterdag 21 oktober 2023
Redispen 2.0
Tijdens deze workshop leer je hoe je op authentieke wijze kunt schrijven met een redispen, de pen met het ronde bolletje vooraan. De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en biedt een creatieve en inspirerende manier om je schrijfvaardigheden te verbeteren. In het verleden kwamen texturen met de redispen ooit aan bod, maar deze workshop is een totaal nieuwe cursus, deze keer komen de kleine letters ook aan bod. Voorkennis is niet nodig.
Zaterdag 18 november 2023
Decoratieve objecten
Tijdens deze workshop leer je stap voor stap hoe je verschillende decoratieve objecten kunt maken met een verscheidenheid aan materialen, al dan niet voor de feestdagen. Door middel van demonstraties, praktische oefeningen en persoonlijke begeleiding, zul je in staat zijn om je eigen stijl en creativiteit te ontwikkelen en te gebruiken om prachtige decoraties te maken.
Zaterdag 09 december 2023
Boekenwerk
In deze workshop zal je leren hoe je boeken kunt vouwen tot mooie en unieke decoratieve kunstwerken. Je leert de technieken van het vouwen, de verschillende stijlen en patronen van het vouwen, en de benodigde materialen en gereedschappen. Door deel te nemen aan deze workshop, heb je de kans om je creativiteit te uiten en mooie boeken een nieuw leven te geven. Deze workshop zal een uitstekende gelegenheid zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in boeken en het decoreren ervan.
Zaterdag 13 januari 2024
Huisjes en meer
Na de bloem-illustraties van vorig voorjaar gaan we deze keer aan de slag met huisjes allerlei. Ook wat van de inboedel komt aan bod. Het is niet nodig om de les vorig jaar gevolgd te hebben. Je leert via eenvoudige, voor iedereen haalbare stappen, kleine illustraties maken en hoe tot fijne, onverwachte soms verbluffende resultaten te komen. We starten met heel eenvoudige oefeningen en bouwen de moeilijkheidsgraad zachtjes op, rekening houdend met ieders niveau en tempo.
We combineren onze tekeningen met tekst. Je bepaalt zelf hoe je de verhouding wil tussen woord en beeld.
Je leert hoe je deze illustratie kan gebruiken in je kalligrafiewerk.
Deze workshop wordt gegeven door Lut Mols, duivel-doet-al. Kunstenares tot in de toppen van haar tenen.
Zaterdag 09 maart 2024
Geknipt voor elke dag
Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het creëren van gedichten en teksten door middel van knip-en plakwerk. Door woorden en zinnen te knippen uit tijdschriften en boeken en deze opnieuw samen te voegen, ontstaan er verrassende en nieuwe gedichten, volledig van “jouw hand”. De workshop is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in poëzie en op een creatieve manier aan de slag wil om eigen teksten te maken, om deze nadien eventueel te gebruiken op kaarten, in je kalligrafiewerken. Ervaring met poëzie is niet vereist. Je zal versteld staan wanneer de auteur in je naar boven komt.
Zaterdag 20 april 2024
NIEUW : HET NATJE EN HET ZOETJE ZIT VANAF NU OOK INBEGREPEN IN DE PRIJS !
Hoe inschrijven voor deze workshops?
De lessen gaan door in mijn eigen leslokaal: Ring 56, 2200 Noorderwijk (naast de Spar) van 10.00 uur tot 16.00 uur.
De prijs per workshop bedraagt 45 € (kopies + koffie / thee / water / cola / warme choco / zoetje inbegrepen).
Inschrijven kan via mail: info@muzehofke.be of telefonisch op het nummer: 0494/41.73.30
De inschrijving is pas geldig na het storten van een voorschot van 25 € op het nummer:
BE 52 7775 9414 7409 met vermelding van jouw naam en de workshop. De overige 20 € wordt tijdens de workshop betaald.
Gelieve voor 1 juli 2023 het voorschot te storten, anders wordt de reservelijst aangesproken.
 
Een voorschot wordt niet terugbetaald, tenzij er iemand van de reservelijst kan komen of je zelf voor vervanging kan zorgen.
Bij onvoldoende inschrijvingen kan de geplande cursus/workshop verschoven worden naar andere data of worden geannuleerd. Bij annulering wordt het voorschot terugbetaald.
Design by Wim Huynen