Home
Welkom
Geschenken
Opdrachten
Cursussen
Workshops
Exposities
Contact
Workshops 2019 - 2020
Geknipt voor jou.
In deze workshop gaan we met schaar en papier aan de slag en in uiterste nood met een snijmes. De resultaten zullen verrassend zijn. Hoe negatief ineens positief wordt, of hoe letters uit hun verband getrokken worden en toch een tof effect kunnen hebben.
Voor deze workshop is geen voorkennis van kalligrafie nodig, enkel van letters houden.
Zaterdag 07 september 2019
Decoratieve schilderijtjes.
Vandaag gaan we aan het werk met een heel "repertorium" van technieken. In zwart/wit met een vleugje goud of zilver. Op het einde van de dag heb je een hele verzameling schilderijtjes om je interieur te verfraaien.
In deze workshop is geen voorkennis van kalligrafie nodig, enkel creativiteit.
Zaterdag 28 september 2019
Frivole lettertjes.
In deze workshop staat de frivoliteit voorop. Letters gebaseerd op de humanistische minuskel, maar door deze letter op allerlei manieren te vervormen, krijg je bijzondere effecten. Het wordt een werkdag vol inspiratie en kleur.
Deze workshop is voor iedereen toegankelijk.
Zaterdag 12 oktober 2019
"Neuland" in het klein.
Je zou deze letters familie kunnen noemen van de robuuste Neulandletters. Het mooie van deze letter is, dat hij zo verschillend gebruikt kan worden. Om te schrijven met een brede pen of stift, om te tekenen,….Tijdens deze workshop worden er een aantal technieken gebruikt om deze lettertjes nog beter in de verf te zetten.
Voor deze workshop is geen voorkennis vereist.
Zaterdag 16 november 2019
Something old, new, bold and for you.
Een vreemde omschrijving voor een werkdag vol inspiratie. Het zijn robuuste letters die hun oorsprong kennen in de 12de eeuw. Later kende dit schrift nog verschillende evoluties. Wij vertrekken vanuit de Textura letters, maar al snel zal je merken dat er met deze letters naar hartenlust gespeeld kan worden.
Voor deze workshop is geen voorkennis nodig.
Zaterdag 14 december 2019
Collagekaarten.
Hoog tijd om alle restjes papier en dergelijke in huis te verwerken in kunstwerkjes van kaarten. Door middel van collage mixed media, zal je verrassende resultaten bekomen en elke kaart is uniek. Je zal versteld staan van de mogelijkheden.
Voor deze workshop is geen voorkennis nodig.
Zaterdag 11 januari 2020
Compositie: een andere visie.
Schrijven is ritme, ritme in de woorden, ritme in de tekst, ritme in een compositie. In deze workshop gaan we ons verder verdiepen in de mogelijkheden om een tekst te plaatsen, te variëren, te spelen met letters en de opvulling ervan.
Er is geen voorkennis nodig voor deze workshop.
Zaterdag 07 maart 2020
Moleskine ... meer met texturen.
Moleskine is een Italiaanse merknaam dat onder meer notitieboekjes en schetsboeken produceert. Het bedrijf borduurt hiermee verder op de populariteit van soortgelijke notitieboekjes onder 19e- en 20e-eeuwse kunstenaars en schrijvers. Vandaag de dag worden deze boekjes ook vaak door kalligrafen gebruikt als een soort dagboek, een reisverslag. Bij sommige kunstenaars is elke pagina een waar kunstwerk. In deze workshop gaan we door middel van texturen kunstwerkjes maken waar we al dan niet tekst in zullen verwerken.
Opgelet : dit kan leiden tot een nieuwe microbe!!!
In deze workshop is geen voorkennis nodig.
Zaterdag 25 april 2020
Hoe inschrijven voor deze workshops?
De lessen gaan door in Brasserie “’t Hulsenhof”, Vlierbesstraat 27, 2200 Noorderwijk
van 10 uur tot 16 uur.
De prijs per workshop bedraagt 30 €.
Inschrijven kan via mail: info@muzehofke.be of telefonisch op het nummer: 014/26.37.28 of GSM nummer: 0494/41.73.30
De inschrijving is pas geldig na het storten van een voorschot van 10 € op het nummer:
BE 52 7775 9414 7409 met vermelding van jouw naam en de workshop. De overige 20 € wordt tijdens de workshop betaald.
Gelieve voor 1 juli 2019 het voorschot te storten, anders wordt de reservelijst aangesproken.
 
Een voorschot wordt niet terugbetaald, tenzij er iemand van de reservelijst kan komen of je zelf voor vervanging kan zorgen.
Bij onvoldoende inschrijvingen kan de geplande cursus/workshop verschoven worden naar andere data of worden geannuleerd. Bij annulering wordt het voorschot terugbetaald.
Design by Wim Huynen